חזרה למאמרים

גיוס מימון

מעט כל סטארטאפ שמבקש לגדול אל מעבר לשלבי הרעיון ההתחלתי, הפיתוח ובניית מודל עסקי (ידועים בז'רגון המקצועי גם כ – Seed ו – Pro Seed), יאלץ לגייס מימון והון נוסף בדרך כזו או אחרת. את המימון הראשוני בדרך כלל מגייסים מאנשים קרובים כמו בני משפחה וחברים המעוניינים להשקיע במיזם, חסכונות, הלוואות בעלים או אפילו הלוואה עסקית מהבנק או המדינה.

בשלב הבא (שלב הגיוסים) מרבית היזמים פונים בסופו של דבר אל קרנות הון סיכון או "אנג'לים" (אנשי עסקים) ומבצעים מספר סבבים של גיוס ההון. קרנות ההון סיכון למעשה קונות חלק ממניות החברה ולכן הופכות לשותפות בה בהתאם לחלק היחסי שלהן באחזקת המניות. עם זאת, האתגר האמיתי הוא כמובן לשכנע את המשקיעים מדוע כדאי להם להשקיע דווקא בכם. בכל אופן, רצוי שתבחנו מראש איזה חלק יישאר ברשותכם ואיזה חלק יהיה בשליטת המשקיעים החיצוניים.

כיצד לשכנע את המשקיעים?

על מנת לשכנע את המשקיעים בצורה הטובה ביותר, עליכם להציג בפניהם חזון למוצר או שירות שניתן יהיה לממש אותו באופן ריאלי. מכיוון שישנם כאמור מספר סבבי גיוס, הרי שהמשקיעים חייבים להבין לאיזה שלב בפיתוח החברה הכסף למעשה מיועד.
עוד דבר שחשוב להקפיד עליו הוא בניית אב טיפוס כבר בשלבים ההתחלתיים של המיזם : אין טוב ממראה עיניים, ולמשקיעים יהיה קשה יותר להבין לאן בדיוק אתם שואפים להגיע רק על סמך קריאת התוכנית העסקית שלכם.
חלק לא פחות חשוב הוא הפרזנטציה עצמה : לעיתים אנחנו נוטים לסמוך יותר מדי על מצגות וקריאת טקסטים מן המוכן כאילו מדובר בהרצאה באוניברסיטה, אך עלינו להיות מוכנים גם למצבים בהם נשאל שאלות נוקבות המתייחסות לנקודת תורפה אפשריות של המוצר או מתחרים עיקריים הפועלים בתחום (ובמיוחד אם אנחנו רוצים להיכנס לשווק רווי). לפיכך, רצוי לעבור היטב על החלקים הרלוונטיים לפרזנטציה ואף לבצע סימולציות של שאלות ותשובות ביניכם ובין שאר חברי המיזם.

אף אחד לא מושלם, אבל תמיד אפשר להשתפר

זכרו שהמשקיעים מחפשים לא רק רעיון טוב, אלא גם קבוצת יזמים מלכודת ומאורגנת שמסוגלת לממש אותו. הקפידו לשדר שאתם עובדים באופן מקצועי ומיומן. כמו כן, אל תחששו לפנות את הבמה גם לשאר חברי הצוות על מנת שלא ייראה כאילו רק אחד מכם מוביל את החבורה. עם זאת, זכרו להדגיש את התכונות החיוביות של כל אחד מכם, גם אם הדבר אומר שתצטרכו לקחת מספר קורסים לשיפור שפת הגוף שלכם או היכולת לדבר מול קהל.

אוגוסט 11, 2016

צור קשר

    השאר פרטים ונחזור אלייך בהקדם.

      שטיבל 8

      תל-אביב

      6721034

      פְּתַח תַּפְרִיט נְגִישׁוּת
      נְגִישׁוּת
      איפוס
      הצהרה
      משוב

      מבוא

      האינטרנט מהווה כיום את המאגר הגדול ביותר לחופש מידע עבור כלל המשתמשים ועבור משתמשים בעלי מוגבלויות בפרט. ככזה, אנו שמים דגש רב על הנגשת האתר לכל אדם לרבות לבעלי מוגבלויות. הכל במטרה לאפשר חווית גלישה טובה, מועילה ומהנה יותר. בתוך כך, אנו שואפים להבטיח כי השירותים הדיגיטליים יהיו נגישים לאנשים עם מוגבלויות ועל כן הושקעו משאבים רבים במטרה להקל על השימוש באתר עבור כלל האוכלוסייה, זאת מתוך אמונה כי לכל אדם מגיעה הזכות לחיות בשוויון, כבוד, נוחות ועצמאות.

       

      כיצד עובדת ההנגשה באתר?

      באתר מוצב תפריט הנגשה. לחיצה על התפריט מאפשרת פתיחת כפתורי ההנגשה. לאחר בחירת נושא בתפריט יש להמתין לטעינת הדף.

       

      מה בתפריט?

      - מתן אפשרות לניווט ע״י מקלדת

      - הגדלת פונט האתר ל־5 גדלים שונים

      - עצירת אלמנטים נעים וחסימת הבהובים

      - שינוי ניגודיות צבעים על בסיס רקע כהה

      - שינוי ניגודיות צבעים על בסיס רקע בהיר

      - התאמת אתר לעיוורי צבעים

      - שינוי הפונט לקריא יותר

      - הגדלת הסמן ושינוי צבעו לשחור או לבן

      - הגדלת התצוגה לכ־200%

      - הדגשת קישורים באתר

      - הדגשת כותרות באתר

      - הצגת תיאור אלטרנטיבי לתמונות

      - הצהרת נגישות

      - שליחת משוב נגישות

       

      הבהרה

      חרף מאמצנו לאפשר גלישה באתר נגיש עבור כל דפי האתר, יתכן ויתגלו דפים באתר שטרם הונגשו, או שטרם נמצא הפתרון הטכנולוגי המתאים. אנו ממשיכים במאמצים לשפר את נגישות האתר, ככל האפשר, וזאת מתוך אמונה ומחויבות מוסרית לאפשר שימוש באתר לכלל האוכלוסייה, לרבות אנשים עם מוגבלויות.

      משוב נגישות
      שליחה
      המשוב נשלח בהצלחה!
      תודה. אחד מנציגינו ייצור איתך קשר בהקדם האפשרי.
      סמן גדול (שחור)
      סמן גדול (לבן)
      חלונית הגדלה
      הגדלת גופן
      הקטנת גופן
      גופן קריא
      מונוכרום
      ניגודיות כהה
      ניגודיות בהירה
      הדגשת קישורים
      הדגשת כותרות
      תיאור תמונות
      ניווט במקלדת
      ביטול הבהובים
      Powered by EM Studio